fbpx

Mediation bij een arbeidsconflict

Echtscheiding
21 August 2019
Het belang van relatietherapie 
21 August 2019
Echtscheiding
21 August 2019
Het belang van relatietherapie 
21 August 2019

Bij een arbeidsconflict tussen een werknemer en diens werkgever is een mediator de aangewezen persoon om beide partijen weer aan de gesprekstafel te krijgen. Onder begeleiding van een mediator gaan de werknemer en de werkgever met elkaar in gesprek. Vaak is dat de leidinggevende. Tijdens deze gesprekken wordt inzichtelijk gemaakt waar de knelpunten liggen en wordt er gezocht naar een oplossing voor het conflict waar beide partijen tevreden mee zijn. Een arbeidsconflict kan al snel uitmonden in een langdurig juridisch proces, waarbij de kosten hoog op kunnen lopen. Bovendien duren sommige juridische processen erg lang waardoor het oneindig lang kan duren voordat er een oplossing is. Om dit tegen te gaan kan ik als MfN-registermediator op korte termijn in gesprek gaan met beide partijen om op basis van de gesprekken naar een oplossing te zoeken. Een degelijke mediation gebeurt in een informele setting. Beide partijen kunnen hierdoor vrijuit gevoelige informatie delen, wat het proces alleen maar versnelt. Er is wel sprake is van een geheimhoudingsplicht.
Het doel waar een mediator naar streeft, is om tot een oplossing te komen die voor beide partijen werkbaar is en voor beide partijen duurzaam is. Hierbij is het traject ook succesvol wanneer zowel werknemer als werkgever concluderen dat de mediation een positief effect heeft gehad. Als mediator zal ik met deze gedachte aan het werk gaan. Daarnaast komt mijn jarenlange ervaring op de ontslagafdeling van het UWV goed van pas.

Heb je vragen of vraag je je af wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de telefoon: 06 24 78 22 35 of via e-mail: info@middenwegmediation.nl. Aan de hand van een gesprek kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen en welke vervolgstappen genomen kunnen nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *