Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Wanneer jij en je partner hebben besloten om te scheiden zullen er een aantal belangrijke stappen gezet moeten worden. Eén van de keuzes die je moet maken is om de echtscheiding via een advocaat te laten verlopen of met behulp van Mediation.

Kies je voor Mediation dan kies je er voor om gezamenlijk tot een regeling te komen met betrekking tot een aantal belangrijke aspecten in de echtscheiding (denk hierbij aan eventuele afspraken omtrent de kinderen; wie blijft er in de woning wonen; verdeling van het vermogen en boedel etc.). Uit de praktijk blijkt dat, mediation tot een regeling leidt waar de scheidende partners meer tevreden zijn dan een beslissing die genomen is door een rechter. Daarom wordt steeds vaker, door rechters zelf, mediation aangedragen bij een echtscheiding.

Wat kan Middenweg Mediaton betekenen?

Bij een echtscheiding kunnen de spanningen hoog oplopen. Om een echtscheiding niet in een vechtscheiding uit te laten monden, is het inschakelen van een mediator een goede stap.

Als MfN-register mediator begeleid ik het proces en zorg ik ervoor dat echtparen met elkaar in gesprek gaan en van elkaar horen wat er precies speelt om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het conflict. Het doel is om tot een regeling te komen waar beide echtparen tevreden mee zijn. Dit lijkt op het eerste gezicht lastiger dan het in werkelijkheid hoeft te zijn. Doordat de emoties bij een echtscheiding oplopen, lijkt het alsof er een wereld van verschil zit tussen wat beide echtparen willen. Het lijkt onmogelijk om tot een oplossing te komen. Als MfN-registermediator ben ik de neutrale derde partij die kan begeleiden om een oplossing te vinden waar beiden zich in kunnen vinden. Vaak is dat het vinden van een middenweg.

Met het inschakelen van een mediator zijn er geen verliezers. Door de wensen van beide partijen duidelijk te krijgen, kan er tot een wenselijke oplossing gekomen worden en zullen beiden uiteindelijk tevreden zijn met de uitkomst. Zeker bij een echtscheiding is er baat bij dat er zo snel mogelijk tot een oplossing wordt gekomen. Met name als er kinderen in het spel zijn, kan dit belangrijk zijn. Kinderen lijden vaak nog het meest onder het proces van een echtscheiding. Geen enkel kind vindt het leuk om de ouders in conflict met elkaar te zien. Hoe sneller een echtscheiding tot een goed einde wordt gebracht, hoe eerder partijen verder kunnen met hun leven. Als MfN-registermediator houd ik dit ten alle tijden in mijn achterhoofd en doe ik mijn uiterste best om het traject soepel te laten verlopen.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen of vraag je je af wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de telefoon: 06 24 78 22 35 of via e-mail: info@middenwegmediation.nl. Aan de hand van een gesprek kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen en welke vervolgstappen genomen kunnen nemen.