Het belang van relatietherapie 

Relaties die stranden door conflicten, helaas komt het vaak voor. Dit is jammer, vooral wanneer mensen uit elkaar gaan om conflicten die opgelost of zelfs voorkomen kunnen worden. Wanneer je zelf een relatie hebt die niet helemaal lekker loopt kan het verstandig zijn om langs te komen voor relatietherapie. Deze vorm van therapie biedt voordelen.

Wat is relatietherapie? 

Relatietherapie is een vorm van therapie waarbij wordt geprobeerd om conflicten tussen een koppel aan het licht te brengen. Vervolgens is het de bedoeling om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Relatietherapie is niet bedoeld om zomaar weer verliefd te worden, het gaat echt om het creëren van wederzijds begrip en respect. Door deze samenwerking zal je ontdekken welke mogelijkheden er zijn om je relatie te verbeteren dan wel te versterken. We doen dit onder andere door intensieve gesprekken te voeren waarin beide partijen gestimuleerd worden echt naar elkaar te luisteren. De voorwaarde voor relatietherapie is dan ook dat beide koppels hier open voor staan.

Voor wie is relatietherapie? 

Het volgen van relatietherapie is een goede optie voor mensen met huwelijksproblemen. Koppels die in hun huwelijk bepaalde spanningen ondervinden kunnen deze met behulp van therapie bespreekbaar maken om vervolgens hier een oplossing voor te vinden. In mijn rol als mediator ga ik in gesprek met zowel de man als de vrouw en door het stellen van bepaalde vragen, kan ik vaak het onderliggende probleem naar boven halen. Vervolgens gaan we in gesprek over het probleem/het conflict om uiteindelijk tot een oplossing hiervoor te komen.  Belangrijk is wel dat beide partners hiervoor open staan, het is niet mogelijk om relatietherapie te volgen wanneer men niet naar de ander luistert.

Relatietherapie voor mensen met een migratie achtergrond 

In tegenstelling tot vele andere vormen van relatietherapie weet onze relatietherapie zich ook te richten op mensen met een migratie achtergrond. Zelf ben ik Marokkaanse van origine en ben ik bekend met relaties binnen Marokkaanse families. Dit stelt mij in staat om voor mensen met een migratie achtergrond gepaste tips en adviezen te geven voor het bespreken van  huwelijksproblemen met als doel een eventuele echtscheiding te voorkomen. Vele andere relatietherapeuten realiseren zich niet dat je culturele achtergrond ook een rol kan spelen bij een huwelijksconflict en nemen dit niet altijd mee in het traject.

Mocht ook jij behoefte hebben aan relatietherapie voor het bespreken en wil je graag een oplossing voor je huwelijksproblemen? Zet dan vandaag de eerste stap en maak een afspraak. Samen met jou en jouw echtgeno(o)t(e) ga ik aan de slag om de problemen aan het licht te brengen en om ruimte voor wederzijds begrip te creëren. Dit is een effectieve manier om het conflict te bespreken en tot een oplossing te komen. Een echtscheiding hoeft namelijk niet de eerste optie te zijn waar een stel naar grijpt, wellicht is het mogelijk om er middels Middenweg Mediation uit te komen.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen of vraag je je af wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de telefoon: 06 24 78 22 35 of via e-mail: info@middenwegmediation.nl. Aan de hand van een gesprek kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen en welke vervolgstappen genomen kunnen nemen.